با هوش تجاری BI برای آینده قدم های مطمئن بردارید

با نرم افزار هوش تجاری BI برای آینده قدم های مطمئن بردارید

همانطور که می دانیم سازمان ها برای حفظ رقابت بیشتر در بازار تجارت به تصمیم گیری های درست در رابطه با داده های خود وابسته هستند. از سوی دیگر توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات در زمان واقعی و تصمیم گیری در مورد اطلاعات در زمان مناسب، برتری را از رقیبان تجاری تضمین می کند. نرم افزار هوش تجاری BI به عنوان یک ابزار تجزیه و تحلیل داده به شرکت ها این امکان را می دهد که اطلاعات مناسبی جهت بهبود در تصمیم گیری جمع آوری کنند. این استراتژی، مکانیسم ها و فرآیندهای به دست آوردن داده ها، ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل آنها را تسهیل می کند تا بتوان آنها را به اطلاعات مفید جهت تصمیم گیری تبدیل کرد. برای آشنایی بیشتر با نرم افزار BI و مزایای آن با ما در این مقاله از مجله کوشان تک همراه شوید.

نرم افزار هوش تجاری BI چیست؟

نرم افزار هوش تجاری BI ابزاری است که به شما کمک می کند تا از طریق قابلیت های مختلف از جمله داده کاوی و مصور سازی، تصمیمات مبتنی بر داده را اتخاذ کنید. به بیان دیگر نرم افزار BI با جمع آوری و ذخیره سازی داده‌های تجاری داخلی و خارجی، آن‌ها را به‌طور مستقیم به صورت داشبورد مدیریتی، نمودارها و گزارش‌ها ارائه می‌کند. این امر به کسب و کارها امکان می دهد تا کارایی را افزایش دهند، فرصت ها را شناسایی کنند و عملکرد تجاری را بهبود بخشند.

همه بخش های سازمان می توانند از ابزارهای هوش تجاری برای تصمیم گیری بهتر استفاده کنند. به عنوان مثال، منابع انسانی می تواند از نرم افزار BI برای شناسایی مهارت ها و ویژگی های مورد نیاز برای موفقیت در یک جایگاه خاص استفاده کند.

پلتفرم هوش تجاری BI به چه صورت عمل می کند؟

ابزارهای نرم‌افزار BI برای دست یابی به منبع جامع اطلاعات، انبار داده بخش های مختلف سازمان را بررسی می کنند. انبارهای داده مانند انباری از اطلاعات هستند که اطلاعات را از چندین منبع دریافت و در یک منبع دیجیتالی ذخیره می کنند. از سوی دیگر برخی از ابزارهای مدرن نیز ممکن است مستقیماً داده‌ها را با استفاده از یک چارچوب نرم‌افزاری منبع ‌باز به طور مثال Hadoop، پردازش انبوه ‌داده‌ ها را بر روی خوشه‌هایی از سرورها جمع آوری کنند. اگرچه انبارهای داده انتخاب رایج‌تری هستند.

ابزارهای پیشرفته‌تر نیز قابلیت‌های هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) را ارائه می‌کنند. هوش مصنوعی و ML می توانند به کسب و کارها بینش عمیق تری در مورد مجموعه داده ها ارائه دهند. به عنوان مثال، یک ابزارBI ممکن است اطلاعات جغرافیایی را ذخیره و از نقشه برداری جغرافیایی برای ارائه تصاویر استفاده کند.

مزایای هوش تجاری برای کسب و کار شما

مزایای هوش تجاری

مزایای هوش تجاری

 

مزیت اصلی نرم افزار BI در واقع توانایی آن جهت تسهیل در تصمیم گیری های داده محور است. این تصمیمات مبتنی بر داده، مزایای زیر را به همراه دارد:

  1. تصمیم گیری کارآمد

ابزارهای نرم‌افزار BI می‌توانند داده‌های خام را از چندین منبع استخراج و سپس آن‌ها را به داشبورد هوش تجاری و گزارشات بصری تبدیل و به مدیران کمک کنند بینش عمیق تری جهت تصمیم گیری به دست آورند. توانایی تجسم داده ها در داشبوردهای مدیریتی، بینش ارزشمندی را ارائه می دهند و شما می توانید از این طریق تصمیمات تأثیرگذار و مبتنی بر داده بگیرید.

  1. مزیت رقابتی

داشتن ابزارهای مناسب برای ذخیره سازی و تفسیر داده های کسب و کار می تواند به شما برتری قابل توجهی نسبت به رقبا ارائه بدهد. با نرم‌افزار  BIمی‌توانید از داده‌ها، کارآمدتر از رقبایی که به ابزارهای تجزیه و تحلیل تجاری معمولی متکی هستند، استفاده کنید. همچنین با استفاده از یک پلتفرم هوش تجاری می‌توانید داده‌های رقبا، مانند داده‌های فروش و بازاریابی را بررسی و سپس از آن برای تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده جهت ارائه استراتژی استفاده کنید.

  1. کیفیت بهتر داده ها

منبع داده ها همیشه دارای تعدادی از داده های بیهوده و غیر مفید هستند که تحلیل را منحرف می سازند. اگر بتوانید فقط داده های مفید را ذخیره و به طور مداوم به روزرسانی کنید، از بسیاری از رقبای خود جلوتر خواهید رفت. ابزار های BI می توانند داده های مفید و با کیفیت را از منابع مختلف جمع آوری و سپس ذخیره سازی کنند. جمع‌آوری داده‌ها از منابع متعدد، کیفیت داده‌ها را بهبود می‌بخشد و به ترسیم تصاویر واضح‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت کمک می‌کند.

  1. ارائه گزارشات دقیق و به موقع

یک نرم افزار هوش تجاری با جمع آوری داده ها از منابع متعدد، آن‌ها را به گزارشات دقیق تبدیل  و سپس در زمان واقعی به‌روزرسانی می‌کند، بنابراین شما همیشه تمام اطلاعات مورد نیاز جهت تصمیم‌گیری های مؤثر را در اختیار دارید. گزارش‌ها معمولاً به راحتی قابل بررسی بوده و شامل تجسم‌هایی هستند که به شما این امکان را می‌دهند تا زمان بیشتری را برای استراتژی تا تفسیر گزارش‌ها صرف کنید. با این حال، برخی از ابزارهای نرم افزار BI نیز عناصر تعاملی را به گزارش‌های خود اضافه می‌کنند که به کاربران تجاری اجازه می‌دهند داده‌ها و متغیرها را به صورت بصری و مؤثرتر دستکاری کنند.

شرکت Lenovoدر هند یک مثال عالی است که چگونه یک تجارت می تواند از نرم افزار BI برای بهبود کارایی گزارش استفاده کند. تیم این شرکت از Tableau(یک پلتفرمBI) استفاده کرد و کارایی گزارش‌دهی را تا 95 درصد در بخش‌های مختلف افزایش داد. جالب اینجاست که تیم منابع انسانی آن‌ها توانستند گزارش‌های ماهانه مختلف را با استفاده از این پلتفرم در یک داشبورد هوش تجاری ادغام کنند که امکان تصمیم‌گیری سریع‌تر را فراهم می‌سازد.

  1. بهبود تجربه مشتری

با نرم‌افزار هوش تجاری، می‌توانید داشبوردهای مدیریتی برای بخش‌های مختلف ایجاد کرد تا داده‌ها را از چندین منبع مانند پشتیبانی و فروش جمع آوری کنید. داده ها به شما کمک می کند فرصت هایی را برای ارائه تجربیات بهتر به مشتری شناسایی کنید. همچنین می توانید بخش های مشتریان، روندهای فعلی صنعت و محصولات رقیب را بررسی کنید تا بهتر بفهمید مشتریان شما به دنبال چه چیزی هستند.

با انواع نرم افزار BI آشنا شوید:

انواع نرم افزارهای BI

انواع نرم افزارهای BI

 

ابزارهای هوش تجاری شامل اشکال مختلفی می باشند که برخی از آن ها دارای یک قابلیت در یک پلتفرم هستند، در حالی که برخی دیگر مجموعه ای متمرکز از قابلیت ها را ارائه می دهند. پس بیایید با انواع نرم افزارهای BI آشنا شوید:

  1. BI عملیاتی (Operational BI)

OBI  داده های عملیاتی را به موقع در اختیار مدیران قرار می دهد و آنها را قادر می سازد تصمیمات به موقع بگیرند و ریسک خطای تصمیم‌گیری را کاهش دهند. به عنوان مثال، می توانید از داده های عملیاتی جهت شناسایی مسیرهای بهره وری برای یک تیم یا یک پروژه با استفاده از گزارش های هوش تجاری عملیاتی استفاده کنید. با استفاده از این نرم افزار می‌توانید داده‌ها را از منابع داخلی و خارجی مختلف مانند ابزار ERP (برنامه‌ریزی منابع سازمانی) و انبارهای داده جمع‌آوری کنید و سپس با ارائه به صورت بصری، داده ها را در مقایسه با معیارها ارزیابی کنید.

  1. پردازش تحلیلی آنلاین (Online Analytical Processing)

OLAP به عنوان یکی از مهم ترین انواع نرم افزار BI به حساب می آید و برای پیگیری ها و محاسبات پیچیده، سناریوهای “چه می شود”، مشاهده گزارشات بی حد و حصر و موارد دیگر ایده آل است. همانطور که می دانیم داده های هر سازمان شامل بخش ها و ابعاد مختلف است که در جداولی در یک انبار داده ذخیره می شوند . به عنوان مثال، داده های منابع انسانی ممکن است دارای ابعاد مرتبط با صلاحیت، تجربه و مشخصات باشد. با استفاده از OLAP می‌توان این داده‌ها را جمع‌آوری و سپس آن‌ها را به‌صورت چند بعدی سازماندهی کرد تا پردازش شوند و در نتیجه بینش بهتری ارائه دهند.

  1. BI تجمیع شده (Embedded BI)

نرم افزار BI تجمیع شده به ادغام گزارش ها، تجسم داده ها و داشبورد هوش تجاری تعاملی در یک برنامه منسجم تجاری موجود کمک می کند. این نوع از نرم افزار BI داده ها را پردازش می کند و با ویژگی نمایش داده ها به بهترین شکل، می تواند قابلیت استفاده را بهبود بخشد. اساساً، شما در ابزاری که قبلاً از آن استفاده می‌کنید، تجزیه و تحلیل‌های تعبیه‌شده ای دریافت می‌کنید. مزایای اصلی BI تجمیع شده عبارتند از:

  • قرار دادن بیشتر اطلاعات به صورت متنی در یک برنامه موجود
  • آموزش آسان
  • پذیرش آسان. زیرا ابزار BI در برنامه‌ای تعبیه شده است که تیم شما قبلاً از آن استفاده می‌کرد.

این نرم‌ا‌فزار، عملکرد هوش تجاری و داده‌ها را می‌تواند مستقیماً در اپلیکیشن‌های تجاری قرار دهد.

  1. BI منبع باز (Open Source BI)

ابزارهای هوش تجاری منبع باز همانطور که از اسمش پیداست، دسترسی به اطلاعاتی که ممکن است در هنگام گسترش داده‌ها و تغییرات به آن‌ها نیاز داشته باشید، را ممکن می سازد. این نوع از نرم افزار BI به شما امکان انعطاف پذیری بیشتری ارائه می دهد، زیرا همیشه می توانید داده ها را تغییر دهید.

  1. BI مکانی (Location Intelligence)

از این ابزار هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل داده های مکانی جهت کمک به تصمیم گیری های جغرافیایی استفاده می شود. به عنوان مثال، یک شرکت خرده‌فروشی ممکن است بخواهد پیش از اجاره یک فروشگاه در یک مکان خاص، میزان فروش را بسنجد. اینجاست که هوش تجاری مکانی می تواند کمک کند. همچنین می توانید از آن برای تدارکات، بازاریابی، تحلیل لحظه ای و موارد دیگر استفاده کنید. از آنجایی که تجزیه و تحلیل موقعیت مکانی بصری تر از سایر اشکال تجزیه و تحلیل پیشرفته است، خروجی آن برای افراد عادی، قابل درک و تفسیر آسان تری است. وقتی داده‌های مبتنی بر مکان را روی نقشه دارید، تیم‌ شما می‌توانند به سرعت مکان یک رویداد را شناسایی کرده و علت وقوع آن را تعیین کنند.

شرکت کوشانتک با استفاده از بروزترین تکنولوژی و فناوری های جدید، اقدام به طراحی و ساخت داشبورد هوش تجاری نموده است تا با بهینه سازی داده ها از لحاظ کیفیت و سرعت انتقال آن ها، بستری برای سازمان ها و شرکت ها فراهم کند تا به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند.

بانرم افزار BI به اهداف خود نزدیک شوید

امروزه هوش تجاری یک ابزار ضروری برای سازمان ها می باشد، چرا که نشان داده شده است شرکت‌هایی که نرم افزار BI را پیاده‌سازی می‌کنند، به لطف امکان تحلیل دقیق‌تر داده ها در موقعیت‌های بحرانی، می توانند بهترین تصمیم گیری ها را داشته باشند. زیرا داده‌های تحلیل شده به استراتژی‌های مهم شرکت تبدیل می‌شوند.

مطمئناً برای اجرای یک ابزار هوش تجاری به سرمایه‌گذاری اولیه نیاز دارید، اما زمانی که از آن برای تصمیم‌گیری های مبتنی بر داده استفاده ‌کنید، می توانید به اهداف از پیش تعیین شده سازمان خود برسید.

شرکت دانش بنیان کوشانتک با طراحی داشبورد هوش تجاری منحصر به فرد، آماده راه اندازی انواع نرم افزار BI در سازمان شما می باشد، تا از این طریق به شما در مسیر رسیدن به اهدافتان کمک کند.

منبع: وبسایت peoplemanagingpeople.com

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× پشتیبان فنی