
5 نرم افزار پزشکی مهم در انتخاب سیستم اطلاعات بیمارستان HIS
هر ساله، ارائه دهندگان خدمات درمانی در حال برداشتن گام هایی برای تغییر نحوه مدیریت فرآیندهای داخلی خود می باشند. پیاده سازی سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) و سایر سیستم های تخصصی، تأثیر چشمگیری در بهبود کیفیت خدمات و درآمد بیمارستان ها و سایر مراکز بهداشتی و درمانی داشته است.
چندین دسته سیستم اطلاعاتی بیمارستان وجود دارد که به دلیل دارا بودن قابلیت های مشابه، تشخیص سیستم مورد نیاز از دیگر سیستم ها گاهی دشوار است، که می تواند انتخاب گزینه مناسب گیج کننده باشد. به همین دلیل ما در کوشانتک، اطلاعات مقدماتی را جهت کمک به شما در تجزیه و تحلیل انواع سیستم های اطلاعات بیمارستان تهیه کرده ایم.
سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) چیست؟
سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) کاربرد فناوری اطلاعات در مراکز درمانی است. در واقع HIS به سیستم های الکترونیکی اشاره دارد که متخصصان مراکز درمانی و گاهی بیماران جهت ذخیره، به اشتراک گذاری و تجزیه و تحلیل اطلاعات درمانی از آن ها استفاده می کنند.
تحقیقات نشان می دهد که استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستان برای بهبود کیفیت و اثربخشی مراقبت های درمانی ضروری است و باعث افزایش سلامت فردی و عمومی می شود. علاوه بر آن با کاهش هزینه ها و خطاهای پزشکی، کارایی فرآیندهای اداری و بالینی را بهبود می بخشد. با استفاده از HIS می توان زمان و تلاش صرف شده برای مدیریت امور روزمره و کارهای اداری را کاهش داد و همچنین به بیمارستان یا کلینیک شما اجازه می دهد تا بیشتر تلاش های خود را بر روی درمان بیمار متمرکز کنید. نسخه های سریعتر، به اشتراک گذاری اطلاعات، کاهش کاغذ بازی و پیگیری بهتر، تنها چند نمونه از چگونگی کمک سیستم های اطلاعات بیمارستانی به بهره وری و کارآیی بیشتر است.
انواع مختلفی از سیستم های اطلاعات بیمارستانی وجود دارد که بسته به نوع درمان و نیازهای خاص مراکز درمانی، راه حل های خاصی ارائه می دهند. قبل از شروع فرآیند انتخاب نرم افزار، باید با انواع مختلف نرم افزارهای حوزه سلامت که کوشانتک نیز قادر به ارائه آن ها می باشد، آشنا شوید.
پرونده الکترونیک سلامت(EHR) و پرونده الکترونیک پزشکی(EMR)؛ دو نرم افزار پرکاربرد در سیستم اطلاعات بیمارستان(HIS)

پرونده الکترونیک سلامت یک نرم افزار پرکاربرد در سیستم اطلاعات بیمارستان
پرونده الکترونیک سلامت (EHR) یکی از نرم افزارهای مورد استفاده در HIS است که بر روی اسناد، مدارک و ذخیره اطلاعات پزشکی بیمار تمرکز می کند. در گذشته، پزشکان مجبور بودند همه اطلاعات را به صورت دستی بر روی کاغذ مستند کنند که فضای زیادی برای نگهداری آن ها لازم بود و همچنین دسترسی و اشتراک گذاری اسناد در مواقع اضطراری دشوار بود ، اما امروزه آن ها می توانند به راحتی اطلاعات را در رایانه یا دستگاه تلفن همراه خود وارد کنند و هر موقع که بخواهند به آن ها دسترسی داشته باشند.
پرونده الکترونیک پزشکی(EMR) به عنوان راهی برای کاهش زمان و کاهش خطاهایی که با وارد نمودن دستی داده های بیمار به وجود می آمد، راه اندازی شد. مشکل EMR این بود كه اطلاعات بیمار فقط در یك بیمارستان قابل مشاهده است. بنابراین، اگر بیمار به كلینیك دیگری منتقل می شد، اطلاعات پزشكی او قابل ارسال نبود. برای برطرف کردن این محدودیت، پرونده الکترونیک سلامت (EHR) ایجاد شد تا امکان به اشتراک گذاری داده های بیمار در مراکز درمانی مختلف فراهم شود. با استفاده از نرم افزار EMR و نرم افزار EHR ، بیمارانی که به اورژانس منتقل می شوند، می توانند به درستی درمان شوند، زیرا پزشکان مختلف قادر به دسترسی به اطلاعات آن ها هستند.
همچنین این دو سیستم می توانند به پزشکان هنگام انجام اقدامات پیشگیرانه و غربالگری بیماران هشدار دهند. علاوه بر این، EHR ها با مشاهده تاریخچه بیماران و مقایسه داده های سلامت آن ها با داده های گذشته، به پزشکان در معالجه کمک می کنند.
برای مشاهده بروشور پرونده الکترونیک بیمارستان کوشان تک کلیک کنید.
پورتال بیمار؛ نرم افزاری پرکاربرد در سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS)
با پورتال بیمار، کاربران می توانند اساساً در EHR مواردی از جمله سوابق بیمار، درمان ها و داروها را مشاهده کنند. یک بیمار می تواند به تاریخچه پزشکی خود دسترسی پیدا کند، وقت نوبت خود را تعیین کند، به پزشک خود پیام دهد، صورتحساب ها را مشاهده کند و همه پرداخت ها را بصورت آنلاین انجام دهد. پورتال بیمار هر بیمارستان به بیماران این امکان را می دهد تا کنترل بیشتری برروی سلامتی خود داشته باشند.
بیماران می توانند از دستگاه های شخصی خود مانند تلفن همراه یا تبلت برای ایجاد و ذخیره یادداشت های شخصی و همچنین دریافت هشدارها و اعلان ها از ارائه دهندگان خدمات خود استفاده کنند. بیمار به جای این که در ساعت های کاری برای تعیین وقت نوبت پشت خط تلفن منتظر بماند، می تواند به راحتی وارد سیستم شود، در دسترس بودن پزشک خود را بررسی کند و زمانی را تنظیم کند که برای هر دو مناسب باشد. هنگامی که بیمار نوبت ویزیت خود را به پایان رساند، می تواند برای مشاهده صورتحساب خود و پرداخت هزینه ها از طریق اینترنت اقدام کند.
این سیستم در سال های اخیر در بیمارستان ها و کلینیک ها محبوبیت بیشتری یافته است. چرا که بیماران امروزه بیش از هر زمان دیگری شفافیت و دسترسی را انتظار دارند، بنابراین جای تعجب نیست که چرا پورتال ها به یکی از اصلی ترین نرم افزارهای مورد استفاده در سیستم اطلاعات بیمارستان و در صنعت پزشکی تبدیل شده است.
سیستم مدیریت صف و نوبت دهی ؛ یک نرم افزار نام آشنا در سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS)

بهبود زمان انتظار از مزایای استفاده از سیستم نوبت دهی
نرم افزار مدیریت صف و نوبت دهی اغلب با یک درگاه برای بیمار همراه است. در عصر دیجیتال، بسیاری از بیماران ترجیح می دهند خودشان وقت نوبت را تعیین کنند. با استفاده از این نرم افزار، بیماران می توانند به حساب کاربری خود وارد شوند، نوبت خود را تعیین کنند و برنامه خود را با برنامه پزشک مطابقت دهند.
این نرم افزار به بیماران امکان می دهد تا زمان و تاریخ مشخصی را که برای آن ها مناسب است پیدا کنند و همچنین می توانند به جای تماس تلفنی، هر وقت که می خواهند وقت بگیرند و در هر ساعت از روز وقت نوبت را تعیین کنند.
گذشته از توانایی بیمار در تعیین نوبت، پزشکان می توانند با استفاده از نرم افزار سامانه مدیریت صف و نوبت دهی ، برنامه سایر کارکنان را تنظیم کرده و همچنین اتاق های معاینه و تجهیزات ویژه را از پیش به خود اختصاص دهند.
برای مشاهده بروشور سیستم مدیریت صف و نوبت دهی کوشان تک کلیک کنید.
صورتحساب پزشکی
یکی از وقت گیرترین کارها، مدیریت همه صورتحساب ها است. این امر مخصوصاً در بیمارستان ها و مراکز درمانی شلوغ صادق است، زیرا وقت کمی برای انجام همه وظایف وجود دارد. نرم افزار صورتحساب پزشکی کل روند گردش صورتحساب ها که شامل زمان بندی وقت نوبت ها تا رسیدگی به پرداخت ها می شود را کنترل می کند.
این نرم افزار علاوه بر صورتحساب بیمار، دعاوی بیمه، تأیید بیمه، پردازش پرداخت و ردیابی بیمار را بر عهده دارد. اگر مشکلی مانند تأخیر پرداخت وجود داشته باشد، سیستم به شما هشدار می دهد تا بتوانید به مشکل رسیدگی کنید.
نسخه الکترونیکی
هنگام نوشتن نسخه ها به صورت دستی، به طور طبیعی خطاهایی اتفاق می افتد. سیستم نسخه الکترونیکی که یکی از نرم افزارهای پرکاربرد در HIS می باشد، این اطمینان را می دهد که هرگز داروی اشتباه به دلیل مشکلات نگارشی به دست بیمار نرسد. علاوه بر این، با آنلاین بودن نسخه ها، خطر استفاده نادرست از نسخه کاهش می یابد.
پزشکان هر بیمارستان با استفاده از نرم افزار نسخه الکترونیکی به داروخانه بیمارستان دسترسی دارند و در صورت ناموجود بودن یک دارو می توانند مشابه آن را تجویز کنند. به همین دلیل، نسخه الکترونیکی باعث تسریع در روند کار و کاهش سردرگمی بیمار می شود.
سخن آخر
اغلب افراد به چگونگی تأثیر کاربرد نرم افزار ها در صنعت پزشکی اهمیت نمی دهند. ممکن است فکر کنند، “کلینیک من خوب کار می کند، چرا باید خدماتم را بروز کنم؟” اما بهتر است بدانید که سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) ، انقلابی بزرگ در حوزه سلامت ایجاد کرده است.
سیستم های فناوری اطلاعات سلامت به طور کلی فرآیند مراقبت های درمانی را تغییر می دهند تا بیمارستان ها و کلینیک ها بتوانند خدمات بهتری ارائه دهند و کارایی مراکز درمانی را افزایش دهند. اگرچه انواع مختلفی از نرم افزارهای مراقبت های درمانی برای انتخاب وجود دارد اما امیدواریم این مقاله بتواند به جستجو در انتخاب بهترین نرم افزار به شما کمک کند.
مانند هر سازمانی، شما می خواهید نیازهای خاص سازمان خود را با استفاده از این نرم افزارها برطرف کنید. بنابراین باید شناخت بسیاری درباره ی این نرم افزارها کسب کنید، می توانید برای رسیدن به شناخت کافی با ما در کوشان تک تماس بگیرید. هنگام تصمیم گیری نهایی به خاطر داشته باشید که مهمترین نکته یافتن سیستمی متناسب با امکانات شما است.
بیمارستان یا کلینیک شما چگونه از سیستم های اطلاعات بیمارستان بهره می برد؟ آیا مواردی وجود دارد که از قلم انداخته باشیم؟ با ما در بخش دیدگاه ها در میان بگذارید.
نوشته شده توسط: نرگس گرامی
منابع: وب سایت SelectHub