چگونه پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت (EHR) منجر به کاهش هزینه ها می شود؟

چگونه پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت EHR منجر به کاهش هزینه ها می شود؟

امروزه بسیاری از بیمارستان ها برای ساده سازی عملیات روزمره و ارائه خدمات درمانی با کیفیت بالا، به پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یک راه حل کارآمد اعتماد می کنند. بنابراین جای تعجب نیست که دلیل اصلی اکثر مراکز درمانی برای پیاده سازی نرم افزار EHR، افزایش کارایی  و کاهش هزینه ها باشد.

از سوی دیگر یکی از بزرگترین دلایلی که مراکز درمانی از جمله بیمارستان ها، کلینیک ها و… در برابر پذیرش پرونده الکترونیک سلامت مقاومت می کنند، مربوط به هزینه های اولیه ی آن می باشد. اما نتایج نشان می دهد که پیاده سازی نرم افزار EHR، در نهایت منجر به درآمد بیشتر می شود. در انتخاب سیستم EHR موارد زیادی باید در نظر گرفته شود، بنابراین مهم است که تمام ابعاد این نرم افزار قبل از انتخاب به دقت بررسی شود. در این مقاله از مجله کوشان تک در مورد اثربخشی پرونده الکترونیکی سلامت در بهبود خدمات درمانی و تاثیر چشمگیر آن بر کاهش هزینه های مراکز درمانی بحث خواهیم کرد.

چرا نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت EHRرا پیاده سازی می کنیم؟

ثبت الکترونیکی سوابق بیمار یک گام بزرگ نسبت به  ثبت سوابق کاغذی است و هر ارائه دهنده خدمات درمانی از یک پزشک خانواده گرفته تا یک سیستم بیمارستانی بزرگ می تواند از این فناوری سود بخش بهره مند شود. با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت، مراقبت از بیماران کارآمدتر و سوابق پزشکی هنگام نگهداری در قالب الکترونیکی از امنیت بیشتری برخوردار هستند. در ادامه درباره ی کاربردها و مزایای پرونده الکترونیکی سلامت صحبت می کنیم:

  • کاهش استفاده از کاغذ و هزینه کمتر

با استفاده از نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت، کاهش چشمگیری در هزینه ها به خصوص هزینه های مربوط به استفاده از کاغذ مشاهده خواهید کرد. همچنین با تبدیل پرونده های کاغذی به الکترونیکی، دیگر نیازی به فضای فیزیکی جهت ذخیره سازی و بایگانی پرونده های پزشکی وجود ندارد.

  • ارتباط بهتر با داروخانه ها

معمولا نسخه های دارو به وسیله ی دفترچه های بیمه و نسخه های کاغذی جا به جا می شوند که این مسئله به دلیل تفاوت در نوع نگارش، احتمال خطا را افزایش می دهد. خواندن نادرست نسخه پزشک می تواند منجر به دریافت داروی اشتباه و کم یا زیاد شدن دوز دارو شود که خطراتی را برای بیمار به همراه دارد. با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت، پزشکان می توانند وارد پرونده بیمار در بیمارستان شوند، نوع دارو و دوز آن را از لیست مورد نظر انتخاب کنند و اطلاعات را مستقیماً به داروخانه ارسال نمایند. همچنین داروها به طور خودکار از نظر هرگونه تداخل دارویی و آلرژی فرد بیمار به دارو بررسی می شوند.

  • دسترسی آسان به پرونده بیمار در بیمارستان

 یک نمونه از پرونده الکترونیک کوشان تک

یک نمونه از پرونده الکترونیک کوشان تک

 

نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت کل سابقه پزشکی بیمار را در اختیار پزشک قرار می دهد. بروزرسانی اطلاعات بیمار می تواند در سریعترین زمان ممکن انجام شود و در لحظه به تمامی پزشکان ارائه گردد. اگر بیمار نیاز به مراجعه به یک متخصص داشته باشد، سیستم پرونده الکترونیک سلامت، اشتراک گذاری اطلاعات مهم را برای پزشکان آسان می کند و دیگر نیاز به جا به جایی دستی پرونده ی پزشکی نمی باشد. همچنین متخصص می تواند به اطلاعات پزشکی بیمار مانند لیست داروها، تجویز دیگر پزشکان، عمل های جراحی، نتایج آزمایش های اخیر یا سابقه پزشکی بیمار دسترسی پیدا کند.

  • افزایش کارایی با کاهش سوابق تکراری بیمار

پرونده الکترونیک سلامت پزشک شما را قادر می سازد تا زمان کمتری را صرف دریافت اطلاعات و سوابق بیماران کند و می تواند توجه خود را بیشتر معطوف به مراقبت از بیماران نماید. پرونده الکترونیک سلامت به بیمارستان ها و مراکز درمانی کمک می کند تا تعداد مراجعین خود را افزایش دهند و به نوبه خود بیماران بیشتری را معالجه کنند. یکپارچه سازی و حفظ اطلاعات بیمار نه تنها زمان بیشتری را برای پزشک آزاد می کند، بلکه اطلاعات دقیق تر و با جزئیات بیشتر را برای پزشکان نیز فراهم می نماید.

  • افزایش قابلیت حمل سوابق بهداشتی و پزشکی

یکی از بزرگترین مزایای نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت، قابلیت انتقال ساده داده های آن است. اگر بیمار جابجا شود و یا تصمیم به تغییر پزشک خود بگیرد، پرونده الکترونیک سلامت انتقال اطلاعات بیمار را آسان می کند و همچنین از نیاز به ارزیابی کامل در هر مرکز درمانی جلوگیری می کند.

برای جا به جایی پرونده ی پزشکی کاغذی، هر صفحه از پرونده باید کپی شود اما با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت، سوابق بیمار می تواند به راحتی به صورت آنلاین جا به جا شود. همچنین پزشک جدید می تواند با ورود به پرونده سلامت ارائه شده از مراکز قبلی، به تمام سوابق بیمار از جمله ویدئو اتاق عمل، نتایج آزمایشگاه، رادیولوژی و… دسترسی پیدا کند که باعث صرفه جویی در وقت و مراقبت دقیق تر از سلامت بیمار می شود.

  • محافظت از پرونده پزشکی الکترونیک در برابر آتش سوزی یا سرقت

خطر مفقود شدن یا از بین رفتن پرونده های پزشکی کاغذی بسیار زیاد است اما داده های پرونده پزشکی الکترونیک بر روی سرورهای امن ذخیره سازی می شوند که احتمال نابودی آن ها کاهش می یابد و امکان کمی برای جابجایی یا سرقت آن ها وجود دارد. همچنین از پرونده های الکترونیک سلامت توسط سرورهای پشتیبان بطور مکرر نسخه های کپی تهیه می شود که با استفاده از رمز عبور و سیستم های امنیتی از سرقت آن ها جلوگیری می شود.

هزینه های اجرای پرونده الکترونیک سلامت

 پرونده الکترونیک سلامت، بهترین همراه برای پزشک و بیمار

پرونده الکترونیک سلامت، بهترین همراه برای پزشک و بیمار

 

اجرای نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت با هزینه هایی از جمله بروزرسانی زیرساخت ها، شخصی سازی و موارد زیر همراه است:

  • هزینه های لازم برای پشتیبانی از نرم افزار که شامل ارتقاء و بروزرسانی آن می شود.
  • هزینه ی های سخت افزاری مانند خرید سرور و…
  • عوامل مختلفی از جمله اندازه کلینیک، تعداد پزشکان، انتظارات پزشکان و …

بهترین روش برای پیاده سازی کارآمد پرونده پزشکی الکترونیک

یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از پیاده سازی روان و کارآمد پرونده الکترونیک سلامت، انتخاب یک شخص برای پیگیری روند کار است. این شخص اساساً نقش رابط بین مرکز درمانی شما و شرکت نرم افزاری را بر عهده می گیرد  و  باید درک صریح و روشنی از نرم افزار، از جمله جنبه های فنی آن مانند سفارشی سازی، انتقال داده و… داشته باشد تا بتواند از نزدیک با فروشنده کار کند.

سفارشی سازی پرونده پزشکی الکترونیک

طبق تحقیقات جدید منتشر شده؛ سفارشی سازی سیستم EHR می تواند به ساده سازی و بهبود کارآیی آن  کمک کند و همچنین هزینه های بیمارستان و درمان را بهبود بخشد. برای دستیابی به این هدف، شرکت های سازنده این نرم افزار از جمله کوشان تک از طریق مصاحبه با پزشکان، پرستاران و مدیران و تکمیل پرسشنامه ها ، به تجزیه و تحلیل داده ها می پردازند تا متناسب با نیاز بیمارستان، سیستم  پرونده الکترونیک سلامت را بهبود ببخشند و آن را کامل تر کنند.

فواید سفارشی سازی پرونده پزشکی الکترونیک

سفارشی سازی یعنی طراحی و اجرای سیستم، متناسب با نیاز پزشکان و کارکنان که می تواند بر عملکرد پزشکان و درمان بیماران تأثیر مثبت بگذارد. معمولا سیستم های پرونده الکترونیک سلامت عمومی، نیازهای بیمارستانی را که در زمینه بیماری خاصی خدمات ارائه می دهد، برطرف نمی کنند و این مراکز معمولا به پرونده الکترونیک سلامتی نیاز دارند که متناسب با خواست های آن ها طراحی شده باشد، به عنوان مثال بیمارستانی که در زمینه ی بیمارهای قلبی و عروقی خدمات ارائه می دهد، معمولا به دنبال نرم افزاری می باشد که :

  • تمام علائم احتمالی بیمارهای قلبی به صورت پیش فرض در آن قرار بگیرد.
  • پزشک بتواند با یک کلیک، علائم را انتخاب کند.
  • سوابق پزشکی بیمار را دریافت کند.
  • گزارش پزشکان دیگر را مشاهده کند.
  • نکاتی را که پزشک لازم است درباره ی بیمار بداند، یادآوری کند.
  • بتواند در تشخیص بیماری به پزشک کمک کند.

به همین دلیل شرکت های سازنده پرونده الکترونیک سلامت با توجه به نیاز سفارش دهنده، پزشک و بیمار جزئیات بیشتر و البته کارآمد تری را به سیستم های EHR اضافه می کنند که باعث افزایش دقت در جمع آوری داده ها، تشخیص بهتر بیماری، کاهش زمان ویزیت و … می شود.

سخن آخر

پیاده سازی سیستم پرونده الکترونیک سلامت، فرآیندی بسیار مفید و با اهمیت می باشد. با بررسی دقیق هزینه ها و برنامه ریزی طبق آن، روند کار بدون خطا انجام می شود و به محض راه اندازی، از خودتان می پرسید: “چرا زودتر انجامش ندادم”.

هنوز در مورد هزینه اجرای پرونده الکترونیک سلامت سوال دارید  یا نگران هستید؟ بیمارستان یا کلینیک شما چگونه از اجرای پرونده الکترونیک سلامت سود می برد؟ بزرگترین چالش های مالی شما در انجام این کار چیست؟ با کوشان تک تماس بگیرید تا بتوانیم به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کنیم.

نوشته شده توسط: نرگس گرامی

منابع: وب سایت SelectHub

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× پشتیبان فنی