رادیوگرافی کامپیوتری CR و ارتباط آن با نرم افزار پکس PACS

رادیوگرافی کامپیوتری CR و ارتباط آن با نرم افزار پکس PACS

اگر شما صاحب یک مرکز تصویربرداری پزشکی هستید و به دنبال خرید نرم افزار پکس یا تکمیل تجهیزات بخش رادیولوژی خود می باشید، احتمالا نام دستگاه رادیوگرافی کامپیوتری CR را شنیده اید. CR یکی از انواع تجهیزات اشعه ایکس دیجیتال می باشد که برای آشنایی با آن و مواردی که در ارتباط با آن باید بدانید، همراه ما در این مقاله از مجله کوشان تک باشید.

رادیوگرافی کامپیوتری CR چیست؟

رادیوگرافی کامپیوتری CR یا Computed Radiography روشی برای استفاده از صفحه تصویربرداری فسفر جهت ایجاد یک تصویر دیجیتال است. CR از یک سیستم مبتنی بر کاست مانند فیلم آنالوگ استفاده می‌کند و سپس توسط سیستم رایانه‌ای به فرمت دیجیتال به منظور پردازش تصویر، بایگانی و نمایش، اسکن می‌شود. معمولاً CR به عنوان پل ارتباطی بین رادیوگرافی کلاسیک و روش‌های دیجیتالی کاملاً محبوب در نظر گرفته می‌شود.

گردش کار رادیوگرافی کامپیوتری CR به چه صورت است؟

در رادیوگرافی کامپیوتری CR هنگامی که صفحات تصویربرداری در معرض اشعه ایکس یا گاما قرار می گیرند، انرژی تابش ورودی در یک لایه فسفر ویژه ذخیره می شود. سپس از یک دستگاه تخصصی که به عنوان اسکنر شناخته می شود، برای خواندن تصویر نهفته در داخل صفحه ، از یک پرتو لیزر بسیار دقیق جهت تحریک آن استفاده می شود. هنگامی که صفحه تحریک می شود، نور آبی با شدتی متناسب با میزان تابش دریافتی از خود ساطع می کند. سپس نور توسط یک دستگاه آنالوگ بسیار حساس شناخته شده به عنوان مولتی‌پلیر نوری (PMT) شناسایی می‌شود و با استفاده از مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌شود. در نهایت تصویر دیجیتالی اشعه ایکس تولید شده را می توان بر روی مانیتور کامپیوتر مشاهده و ارزیابی کرد یا به سیستم پکس انتقال داد. پس از خواندن صفحه تصویربرداری، صفحه توسط یک منبع نور با شدت بالا پاک می شود و می توان بلافاصله دوباره از آن استفاده کرد. صفحات تصویربرداری معمولاً بسته به کاربرد تا 1000 بار یا بیشتر قابل استفاده هستند.

رادیوگرافی کامپیوتری CR یا رادیوگرافی دیجیتال DR؛ کدام را باید انتخاب کنیم؟

رادیوگرافی کامپیوتری CR یا رادیوگرافی دیجیتال DR

رادیوگرافی کامپیوتری CR یا رادیوگرافی دیجیتال DR

 

رادیوگرافی دیجیتال DR آخرین فناوری پیشرفته در رادیوگرافی است که از آشکارسازهای صفحه مسطح مبتنی بر تبدیل مستقیم یا غیرمستقیم اشعه ایکس استفاده می کند و سپس برای تولید یک تصویر دیجیتال پردازش می شود. فناوری DR به سرعت تصاویر را به رایانه منتقل می کند تا بتوانید بدون زمان انتظار تصاویر را مشاهده و بررسی کنید. سیستم های DR می توانند ثابت یا متحرک باشند و برای هر کلینیک یا مطب بسیار مناسب هستند.

هنگام تصمیم گیری در مورد نحوه مدرن کردن مرکز رادیولوژی خود با استفاده از رادیوگرافی دیجیتال هستید، مهم است که بررسی هایی انجام شود که کدام روش برای کلینیک شما بهترین است. در انتخاب بین رادیوگرافی کامپیوتری و رادیوگرافی دیجیتال، باید مزایا و معایب هر کدام از آن ها را بسنجید که ما به تفکیک برای شما بیان کردیم:

مزایای دستگاه رادیولوژی DR

  • تصویر با کیفیت بالاتر
  • مشاهده سریع تصاویر
  • کارآمدتر با گردش کار بالاتر
  • فشرده تر
  • اشعه ایکس کمتر

معایب دستگاه رادیولوژی DR

  • هزینه اولیه بالاتر
  • قطعات گران قیمت (همیشه باید محافظت شوند)

مزایای دستگاه رادیولوژی  CR

  • هزینه اولیه کمتر
  • هزینه کمتر برای تعویض

معایب دستگاه رادیولوژی  CR

  • کیفیت تصویر پایین تر
  • کارآمدی کمتر: گردش کار کندتر
  • نیاز به دوز اشعه ایکس بیشتر
  • زمان بیشتری برای پردازش تصاویر قبل از مشاهده اولیه نیاز است.

مسائل فنی مربوط به رادیوگرافی کامپیوتری CR چیست؟

دستگاه CR شامل چه مراحل فیزیکی است؟

  1. پنل توسط پرتو باقیمانده (یعنی اشعه ایکسی که از بیمار عبور کرده است) تابش می شود.
  2. اشعه ایکس انرژی را به‌عنوان PSLC یا مجتمع ‌های روشنایی تحریک‌شده به صورت عکس ذخیره می‌کند. تعداد کمپلکس های ذخیره شده متناسب با قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس است.
  3. برای تبدیل انرژی ذخیره شده به نور مرئی از لیزر استفاده می شود.
  4. برای تبدیل نور مرئی به سیگنال الکتریکی از یک لوله فوتو ضرب استفاده می شود.
  5. از مبدل آنالوگ دیجیتال (ADC) برای تبدیل سیگنال الکتریکی اندازه گیری شده به عدد (یعنی سیگنال دیجیتال) استفاده می شود.

این مراحل فیزیکی در تبدیل سیگنال اشعه ایکس به انرژی ذخیره شده است، که می تواند خوانده و دیجیتالی شود.

تصویر نهفته در کاست رادیولوژی چگونه خوانده می شود؟

در رادیوگرافی کامپیوتری، تصویر نهفته با اسکن لیزر بر روی پنل خوانده می‌شود و برای هر ناحیه کوچک یک سیگنال اندازه‌گیری می‌شود. این مناطق کوچک روی آشکارساز به پیکسل های تصویر دیجیتالی تبدیل می شوند. مراحل خواندن تصویر نهفته در رادیوگرافی کامپیوتری عبارتند از:

  1. لیزر را در امتداد یک ردیف مشخص در آشکارساز با استفاده از آینه ای که می تواند از طریق یک درایو موتوری کج شود، اسکن کنید.
  2. نور توسط فسفر تحریک شده به صورت عکس ساطع می شود.
  3. نور را از طریق یک راهنمای نور جمع آوری کنید، که به عنوان ورودی به یک لوله چند برابر کننده عکس هدایت می شود.
  4. نوری که به photo-multiplier وارد می شود به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می شود.
  5. سپس سیگنال تقویت می شود (یعنی افزایش می یابد).
  6. در نهایت یک تبدیل آنالوگ به دیجیتال (ADC) انجام می شود تا اندازه گیری را به عددی برای هر پیکسل در تصویر (یعنی یک سیگنال دیجیتال) تبدیل کند.

در آخر

رادیولوژی کامپیوتری CR جایگزین دیجیتال رادیوگرافی اشعه ایکس است. رادیوگرافی CR از صفحات تصویر فسفر برای ایجاد یک تصویر دیجیتال استفاده می کند. اگرچه این یک فناوری قدیمی است، اما همچنان به عنوان یک فناوری دیجیتالی، مقرون به صرفه تر است و به ورودی و زمان بیشتری برای گرفتن تصاویر نیاز دارد.

هر دو رادیوگرافی کامپیوتری CR و رادیوگرافی دیجیتال DR نیاز به استفاده از فناوری های دیجیتالی دارند که به شبکه های کامپیوتری و امکانات وب متکی هستند و برای انتخاب بین آن دو باید مزایا و معایب آن ها سنجیده شود.

اگر در کنار تکمیل تجهیزات مرکز تصویربرداری پزشکی خود به دنبال خرید نرم افزار پکس هستید، می توانید با تماس با شرکت کوشان تک راهنمایی های لازم را جهت خرید نرم افزاری جامع متناسب با نیاز های مرکز خود دریافت کنید.

منبع: وبسایت howradiologyworks.com

وبسایت intriquip.com

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× پشتیبان فنی